Борисов: Европейският съюз е най-доброто място за живеене в света

"Държавите членки си помогнахме, когато ни беше най-трудно", написа премиерът в оставка

09.05.2021 | 10:50 Редактор: Искра Ангелова
Борисов: Европейският съюз е най-доброто място за живеене в света

Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши приятели от Европейския съюз, заедно с които продължаваме да развиваме и надграждаме идеята за европейско обединение, зародила се преди 71 години. Европейският съюз е най-доброто място за живеене в света и съм горд, че България има все по-значим дял в общите европейски постижения. Това написа в личния си профил във Facebook премиерът в оставка Бойко Борисов по повод днешния Ден на Европа.

"В последните години положихме много усилия, за да бъде страната ни достоен и активен член на ЕС. Наш дълг като част от Обединена Европа е да развиваме нейната сила, основана на мир, свобода и солидарност. Именно благодарение на своята солидарност Европейският съюз е на път да изпрати в историята пандемията. Държавите членки си помогнахме, когато ни беше най-трудно. В началото на миналата година България успя бързо да реорганизира производството си, така че да започне да произвежда защитни средства, обезпечавайки своите нужди и предлагайки подкрепа на други държави. Тази година очакваме общо 14 милиона дози ваксини срещу Ковид-19 – достатъчни, за да бъдат имунизирани всички български граждани", допълни той.

"България ще получи милиарди левове по Плана за възстановяване и устойчивост, които ще бъдат от голяма полза за премахването на щетите от глобалната криза и развитието на страната ни", написа още Борисов.

Той не пропусна да отбележи, че на днешната дата отбелязваме и 76-ата годишнина от победата над нацизма.

"Почитаме паметта на жертвите на ужасяващата война, която даде на човечеството най-мрачните уроци. И помним предупреждението на историята – че политиците с власт могат да поведат обществата както към техния възход, така и към общочовешки трагедии. Затова днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност - за да гарантираме завещания ни мир и да постигаме прогрес", завършва премиерът в оставка.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 1 месец
Свърши богатото ти европейско време.Едни се сдобиха с милиони,други с милиарди,а обикновените българи,всяка сутрин стават от сън,като най бедни в Европа,дори и в някои африкански провинции. ЕС за едни е РАЙ,за други АД! Сигнализирай за неуместен коментар