Славов: Некоректно е "Демократична България" да бъде обвинявана в задкулисие

"Българските граждани усещат, че духа вятърът на промяната", каза депутатът от ДБ

07.05.2021 | 21:34 Редактор: Искра Ангелова

Българската прокуратура е изпратила писма до редица европейски институции, в които информира за безпрецедентен политически натиск от страна на парламентарно представени партии в 45-ото Народно събрание. Притесняват ли се от "Демократична България"?

"Магистратите, които сезираха, са главният прокурор и неговите подчинени, които от самото начало на процеса писаха протестни декларации, обвиняха парламента в политически натиск. Очевидно прокуратурата не е наясно, че парламентът е органът, който законодателства в държавата", каза депутатът от "Демократична България" Атанас Славов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че народните представители са тези, които могат да внесат промени в действащото законодателство.

"Проектът мина на първо четене в комисия. За съжаление, не стигна в пленарна зала. Използвахме всичко възможно, използвайки парламентарния правилник. Нямаше достатъчно политическа воля в председателския съвет. Няма съдийска организация, която да е протестирала срещу закриването на специализираните органи. Поради простатата причина, че българските съдии от самото създаване на органите преди 10 години бяха против това", допълни Атанас Славов пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че "Демократична България" абсолютно последователно поставя важни въпроси, свързани с разследване на корупцията по високите етажи на властта. 

"Точно "Демократична България" да бъде обвинявана в задкулисие - е некоректно", подчерта народният представител.

Славов припомни, че още от първия ден са поставили основните въпроси - реформа на съда и прокуратурата.

"Българските граждани усещат, че духа вятърът на промяната. Въпросът е той да духа в кораба на демокрацията, а не на някакви други алтернативи. От вота на българските граждани ще зависят мнозинствата, които ще се формират. Следващият парламент ще трябва да бъде много по-конструктивен", посочи депутатът.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК