И този парламент отказа доставка на Sputnik V

"Когато Кремъл кихне, БСП се разболява", пошегува се Даниел Митов от ГЕРБ

07.05.2021 | 16:41 Редактор: Десислава Атанасова
И този парламент отказа доставка на Sputnik V

В последния си работен ден депутатите от 45-ия парламент отхвърлиха проекторешението за доставка на руската ваксина срещу Ковид-19 Sputnik V. 

Автор на предложението бяха депутатите от "БСП за България", които настояваха за това и в предходното Народно събрание, но отново не срещнаха необходимата подкрепа.

Според левицата с руския препарат ще се предотврати нарушаването на утвърдения национален ваксинационен план, тъй като, според тях, са налице забавяния и нерегулярни доставки на вече утвърдените ваксини.

"Нека не бъдем на тази тема нито русофили, нито русофоби. Нека бъдем българофили. Подкрепете нашето решение, защото в интерес на здравето на българския народ“, призова за подкрепа лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите.

"Когато Кремъл кихне, БСП се разболява. Това правило е особено валидно в условията на пандемия“, пошегува се от своя страна Даниел Митов от ГЕРБ, който се обяви твърди против проекторешението.

Той припомни, че Европейската агенция по лекарствата все още не е потвърдила безопасността на руската ваксина, пише БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК