Каракачанов: 30 г. гласуваме на принципа "Хайде да видим какво ще стане"

"С Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година", заяви той

06.05.2021 | 12:23 Редактор: Искра Ангелова
Каракачанов: 30 г. гласуваме на принципа

Никой не е готов за избори, смята министърът на отбраната в оставка Красимир Каракачанов. По думите му и политиците, и гражданите са си направили определени изводи от миналите избори и от неуспешния опит да се състави правителство.

"Оттук нататък е въпрос на разум и се надявам се той да бъде проявен. Трябва да мислим преди да гласуваме. Ние 30 години гласуваме само с емоции на принципа "Хайде да видим сега какво ще стане". По този начин няма какво ново и по-хубаво да ни се случва, каза още Каракачанов.

"Няма как една, две и дори три политически формации след следващите избори да направят мнозинство, коментира той. Това означава, че трябва да се загърби личния егоизъм и някакви партийни пристрастия. Защото, в края на краищата, има смисъл от партии, ако те работят за държавата, а не защото са партии - да се пъчат и да се бият по гърдите кой е по-велик и кой е най-велик".

"Контактите с Валери Симеонов не са прекъсвани никога и отношенията са запазени, въпреки че се явявахме различно на изборите", обяви Каракачанов, който е и председател на ВМРО.

"С Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година и не виждам смисъл", добави той, цитиран от БТА.

"С Веселин Марешки също не сме поддържали контакт и не сме водили разговори. Той е на фази - когато има желание за коалиция ни хвали и много ни обича. Когато види, че няма да направим коалиция, плюе и храчи, смятайки, че по този начин ще спечели някой глас", каза още Красимир Каракачанов. "Не знам защо трябва да си толкова глупав - да изпиеш Черно море, докато разбереш че водата е солена", допълни лидерът на ВМРО.

"С Петър Москов водим нормални разговори - и преди, и сега", каза още Красимир Каракачанов.

Министърът на отбраната в оставка присъства на честването на Деня на храбростта и празника на българската армия - 6 май, Гергьовден. Той беше отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената светини, отдаване на почести в знак на признателност към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България и с демонстрации на способности от сухопътните войски, ВВС и ВМС и съвместното командване на специалните операции.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК