Радев в Пещера: В огромен дълг сме към нашите предци

Държавният глава посети града по повод празника му

06.05.2021 | 09:05 Редактор: Искра Ангелова
Радев в Пещера: В огромен дълг сме към нашите предци

Ние сме в огромен дълг към нашите предци в решенията и в нашето служение на България. Светлият християнски празник Гергьовден ще събере заедно нашите семейства, но нека не забравяме да почетем и паметта на хилядите знайни и незнайни български воини и герои, отдали живота си, за да ни има днес и за да я има България. Това заяви държавният глава Румен Радев, който беше гост на град Пещера на празника на града 5-и май и участва в тържествената проверка-заря по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия. 

Държавният глава поздрави гражданите на Пещера за славното минало, богатите традиции и съхранените достойнство, свободолюбие и трудолюбие. 

"Многобройните легенди за този край водят към неговите дълбоки исторически корени. Но и днес вашият град има с какво да се гордее и да предостави на своите многобройни приятели и гости. Тук по уникален начин си дават среща плодородната Тракийска низина и величествената Родопа планина. Вие сте носители и пазители на многобройни културни и исторически традиции на много епохи", подчерта Румен Радев.

По думите на президента със своя труд жителите на Пещера са постигнали признание за редица местни производства не само в страната, а и в чужбина. Държавният глава открои усилията на местната власт да развива социалната и туристическа инфраструктура, за да създава перспективи за по-успешен бизнес, за разкриване на работни места и перспектива за младите хора в техния роден град, информират от прессекретариата на президента.

Кметът Йордан Младенов символично връчи на президента Румен Радев ключа на града по време на церемонията, с която беше отбелязан празникът на Пещера.

Снимка: Прессекретариат на президента

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК