Центърът по трансфузионна хематология с апел за кръводаряване

Кръводарители могат да бъдат и хората, които са в процес на имунизиране срещу Ковид-19

03.05.2021 | 21:49 Редактор: Искра Ангелова

Апел за кръводаряване в празничните дни от Националния център по трансфузионна хематология. Дежурни екипи работят, за да не се стига до недостиг на кръв за пациенти в нужда. 

Целта е да се осигурят необходимите количества лечебна кръв и кръвни съставки. Кръводарители могат да бъдат и хората, които са в процес на имунизиране срещу Ковид-19 - 28 дни след поставяне на втора доза от ваксината. 

Центърът за кръводаряване в София ще работи през всеки от празничните и почивни дни от 09:00 до 15:30 часа.

"Кръв може да даде всеки здрав човек от 18 до 65 години. Условието е, както казах - да е здрав и да не приема в момента медикаменти", каза Румен Йорданов от НЦТХ.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Фастер
преди 2 години
Дарявам кръв,но последния път ме върнаха ,заради 30 годишна травма на единия крак!Абсолютно неадекватна лекарка или фелдшерка,на прегледа след попълнен талон за доброволно кръводаряване ,както винаги!При положение, че ме има в регистъра им!Еми все ми е е тая ,ще минат и без моята 0+!Проблема е техен!Явно кръвта на *** търговци донори отпред е по ценна!Няма кръв заради неадекватни доктори!Поне още в началото да казват ,когато има проблем,а те тш губят времето ! Сигнализирай за неуместен коментар