Нинова: Трите нови партии показаха политическа незрялост и липса на диалог

В тази ситуация правителство, съставено от БСП, е невъзможно, заяви тя

01.05.2021 | 22:13 Редактор: Жаклина Иванова

След близо 4 часа заседание на националния съвет на БСП, социалистите взеха решение със 108 гласа "за" и 5 "въздържали се".

"Искам всички българи да са наясно - вземането на мандат и губенето на време в опити да се направи правителство, постига само една цел - продължаване на управлението на Борисов", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според Нинова в настоящия момент няма възможност за съставяне на правителство заради липсата на подкрепа от страна на партиите на протеста. 

"Трите нови партии показаха политическа незрялост и липса на диалог, липса на желание да търсят нещата, които ги събират, а не разделят. В тази ситуация правителство, съставено от БСП, е невъзможно", добави още тя.

Корнелия Нинова заяви, че се надява президентът да излъчи служебно правителство от експерти.

"Ако президентът реши да покани в служебния си кабинет хора на БСП, това трябва да става по устава и правилата на партията - чрез решение на Националния съвет", коментира Нинова. 

Минути след като стана ясно, че БСП ще върнат мандата, премиерът в оставка Бойко Борисов написа статус в профила си във Facebook.

"Оказва се, не е било трудно да си Юда - да не се колебаеш за тридесет сребърника, с целувка да предадеш хората си! Оказва се, не е било трудно и да си Пилат - всеки път, когато нещата станат трудни, си "измиваш ръцете". Да не поемаш отговорност нито за действията си, нито за живота си", написа премиерът в оставка Борисов.

След като и третият проучвателен мандат бъде върнат, президентът Румен Радев ще трябва да назначи служебно правителство и да насрочи предсрочни парламентарни избори. 

Вижте повече в репортажа на  Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
те добре ще си постелят сега за новите избори, не ги мисли Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Така е, все пак всички се изложиха! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 1
Noname
преди 2 години
Колко време го мислеха тоя мандат, все едно имаха избор. И госпожата не можа да измисли какво да каже, затова цитира ГЕРБ Сигнализирай за неуместен коментар