Трагедия край Кричим: Издирват мъж, пометен след изпускане на ВЕЦ-а

60-годишният рибар е нагазил във водата и не е успял да излезе веднага

01.05.2021 | 19:40 Редактор: Жаклина Иванова

Трагедия при река Въча. Малко след 10 часа пускат ВЕЦ-а и изведнъж приижда огромно количество вода. 60-годишен рибар е нагазил във водата и не успява да излезе веднага. Негови колеги го издирват.

"Буквално преди минути водата започна да се оттича и сега имаме някакви опции за провеждане на издирвателна процедура. Преди минути се прибраха от мястото и други колеги, тъй като те видяха невъзможност да проведат каквато и да процедура в тези води. Тази трагедия се предвиждаше. Милиони пъти сигнализирахме, за безконтролното изпускане на тези води", заяви членът на сдружение "Олимпик" Петър Янев.

Той обясни какви са били причините, за да се стигне до инцидента.

"Човекът е извършвал любителски риболов в региона на Кричим. След 10 часа от днес изпускат огромно количество вода, което залива всичко. Нивото на водата се вдига, той е бил с ботуши, които са се напълнили и са го завлекли надолу. Реката е доста бърза. След подаването на нашите сигнали до преди минути водата не беше спряна", добави той.

Той подчерта, че не са получи отговор или обаждане от Националната електрическа компания, въпреки всички сигнали.

Вече водата е спряна и сега издирването може да се случи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Кайчо
преди 2 години
Риболовът под стените на вецовете е забранен точно за да не се допускат такива инциденти!И не е изпускане а пускане на ВЕЦ! Сигнализирай за неуместен коментар