Нинова за мандата: Ще предложим за обсъждане 3 възможности (Обновена)

По-рано държавният глава Румен Радев заяви, че очаква БСП да състави правителство

01.05.2021 | 14:02 Редактор: Юлия Христова

БСП решава каква ще е позицията на партията относно третия мандат за съставяне на правителство. За днес е свикано съвместно заседание на Националния съвет на партията и на парламентарната група, което продължава и в момента.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова беше лаконична как ще действат социалистите след като получат проучвателния мандат от президента на 5 май.

"Ще предложим за обсъждане три възможности - и каквото реши Националния съвет", посочи лидерът на партията Корнелия Нинова.

Според председателя на БСП София Калоян Паргов е редно  мандатът да бъде върнат , тъй като нямат подкрепа от останалите парламентарни групи.

"Сложна ситуация, считам, че трябва да върнем мандата - мое лично мнение. Не виждам чуваемост", заяви Калоян Паргов от БСП.

На влизане в централата на БСП Кирил Добрев коментира, че социалистите трябва да изпълнят определени условия, за да успеят евентуално да получат подкрепа и да съставят кабинет

До свикването на извънредния пленум се стигна след като в четвъртък президентът обяви, че ще връчи на БСП третият мандата за съставяне на кабинет.

Вижте повече в репортажа. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК