Министър Ангелов: Над 1 млн. български граждани са защитени от Ковид-19 вече

При лекарите вече постигнахме колективен имунитет, изтъкна здравният министър

29.04.2021 | 10:22 Редактор: Здравко Черкезов

"Това, което постигнахме до момента, показва само едно - правилният път, по който трябва да вървим заедно в битката срещу Ковид-19. Не трябва да бъдем толкова скромни. Постигнахме изключително много в сравнение с други държави. Това заяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов на брифинг на НОЩ. 

Той сравни успеха на България със съседни страни - в Гърция и Румъния, където при по-строги мерки нивата на заболеваемост са сходни или по-високи.

"В Германия и Италия с по-висок индекс на строгост на мерките не могат да постигнат това, което постигнахме ние. Българите си връщаме все повече свободата и нормалния живот", похвали се проф. Ангелов.

И благодари на всички българи, че повярваха на държавните власти, носеха маски и спазваха всички останали противоепидемични мерки.

"Над 1 млн. български граждани са защитени от Ковид-19, а при лекарите вече постигнахме колективен имунитет", съобщи здравният министър в оставка.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
2
0 rate up comment rate down comment 0
бг смешки 2
преди 2 години
то народа измре този вика постигнали успех ...големи фантасмагории ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 2 години
глупости на търкалета ! от този вирус няма колективен имунитет ! този говори пълни небивалици ... Сигнализирай за неуместен коментар