Нинова: Няма да следваме сляпо ДПС, които смятат, че могат да дърпат конците

Всеки, който има нужда от нашата подкрепа, е добре дошъл да я обсъдим, добави лидерът на БСП

29.04.2021 | 10:02 Редактор: Жаклина Иванова
Нинова: Няма да следваме сляпо ДПС, които смятат, че могат да дърпат конците

С кворум от 175 народни представители и с единодушно приета програма на Председателския съвет започна заседанието на парламента.

"Няма да следваме сляпо нито новите политически субекти в парламента, защото са си присвоили правото те да са промяната, нито ГЕРБ, защото те са олицетворение на задкулисието и модела, срещу който се борим четири години, нито ДПС, които смятат, че могат да дърпат конците, както те решат", заяви в декларация от името на парламентарната група на "БСП за България“ лидерът на партията Корнелия Нинова.

"БСП сме единствените в този парламент, които не се отметнахме от това, което правим 4 години, и което ви обещахме преди изборите“, посочи Нинова, която припомни, че заради неподкрепения от групата ѝ вчерашен дневен ред, което провали пленарното заседание, левицата е била определена като "статукво“ и част от "новата тройна коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС“.

Нинова обясни, че действията на БСП са били продиктувани от факта, че предложенията на партията не са попаднали в обхвата на работа на законодателния орган, а сред тях е имало закони в помощ на хората и икономиката по време на криза. Тя даде пример със Закона за публичните финанси, с който от БСП настояват "да се спре харченето на парите от джипа“, предаде БГНЕС.

"Закриването на Специализирания съд и прокуратура са наши приоритети от години, ние бяхме против тях още при създаването им“, каза още лидерът на БСП, аргументирайки подкрепата за предложението на "Демократична България“, което мина на Правна комисия.

"Всеки, който има нужда от нашата подкрепа, е добре дошъл да я обсъдим. Който няма, нека следва своя дневен ред“, каза още Корнелия Нинова. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години