Михалев, ДБ: Истинската коалиция е между ГЕРБ, ДПС и БСП

Тези хора се бранят, това е причината да губят гласове, посочи депутатът на "Демократична България"

28.04.2021 | 21:55 Редактор: Здравко Черкезов

Заседание на Народното събрание днес имаше, но продължи едва 10 минути. Причината - ГЕРБ, ДПС и БСП бламираха предварително уговорения дневен ред, като гласуваха в унисон с "въздържал се". Съдействаха ли си трите партии?

"Христо Иванов онзи ден каза: в момента властта се търкаля по жълтите павета из София, обаче никой не смее да се наведе да я вземе, защото отзад дебне ДПС. Не са само ДПС. Ще добавя, че са ГЕРБ и БСП, включително. Това е истинската коалиция - ГЕРБ, ДПС и БСП", заяви депутатът от "Демократична България" Стоян Михалев в студиото на "Денят ON AIR".

Народният представител в 45-ото НС е категоричен, че днешното гласуване е  било предварително уговорено, и не изключи дневният ред да бъде бламиран повторно.

"Партиите са в режим предизборна кампания, но се видя коалицията на статуквото. Тези хора се бранят, това е причината да губят гласове", посочи Михалев, визирайки сумарната загуба на гласове за ГЕРБ и БСП на изминалите парламентарни избори.

По думите му нови избори ще има и не е изключено резултатът да е различен.

"Може накрая да има мнозинство на промяната. В този парламент има една стена - тези 3 партии си имат мнозинството. На фона на него си представете да има правителство на други, които не са част от тях. Какво ще се случи, ако я има тази стена", каза депутатът от ДБ в ефира на Bulgaria ON AIR.

Михалев призна, че около предложението на ДБ за падане на прага за изборни секции извън ЕС се е сформирал консенсус. Но дали ще мине - не се знае.

"Българските граждани ще имат възможност да гласуват на българските избори. Това е демокрацията. Не да ограничаваш избирателни права, точно обратното - да го даваш на хората, на които им се полага по Конституция", категоричен бе гостът в студиото.

Политическата борба според него се води между "старите аналогови политици на статуквото" и "новото поколение на промяната".

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК