Върнат мандат и освирквания: "Има такъв народ" предаде политическата щафета

ВМРО посрещнаха партията на Слави Трифонов с протест на "Дондуков" №2

28.04.2021 | 13:35 Редактор: Никола Симеонов

След първия неуспешен опит за съставяне на кабинет, президентът завъртя рулетката отново – към "Има такъв народ".  Второто завъртане на рулетката обаче трая няколко секунди. 

Решението си да върнат мандата от "Има такъв народ" обясниха така: 

"В момента ние нямаме необходимия брой депутати за съставяне на правителство. Беше ясно, че правителство няма да правим. Оттук нататък е много близко до здравия разум, че този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец, което означава, че трябва да се направи в него най-необходимото, а това е да има горе-долу нормален изборен закон за следващите предсрочни избори", заяви Тошко Йорданов.

Изборният закон, прекроен вчера от депутатите обаче предизвика недоволство във ВМРО, които посрещнаха партията на Слави Трифонов с протест на "Дондуков“ 2. С освирквания и обърнати знамена от ВМРО последваха представителите на "Има такъв народ“. 

Още сутринта пред Народното събрание протестиращите се обявиха срещу падането на бариерите за броя секции извън страната. А от партията на Слави Трифонов приеха демонстрацията с усмивка.

Кордон от полицаи предотврати блокиране на движението от протестиращите и по-сериозни ексцесии между двете партии.

Вижте повече в репортажа на Християна Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК