Температури от 13 до 22 градуса, на места - гръмотевични бури

Възможни са и градушки

28.04.2021 | 07:34 Редактор: Никола Симеонов

Днес ще се събудим с минимални температури от 7 до 11 градуса. Предиобед ще има разкъсана облачност, а следобед от запад облаците ще се уплътняват. В западните и централни части от страната ще превалява и прегърмява. Над западните райони има условия за силни гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 км/ч. Дневните температури ще достигат 13-22 градуса, по Черноморието и в северозападните райони до 15. 

Над планините в следобед ще бъде ветровито с увеличение на облачността. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде свеж от северозапад до 40 километра в час. Максимални температури на 2500 м височина - около 2 градуса, а на 1500 м до 10. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

В четвъртък и петък ще има превалявания и градушки в централните райони. Ще се затопля чувствително с температури в населените места над 25 градуса. А в събота се очакват силни гръмотевични бури, а Добруджа ще бъде притегателен център за тях. На Великден отново гръмотевични бури в Добруджа и по Черноморието. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК