Д-р Миндов: Бият ни за ваксини, трябва да се създаде ред

"Няма дори телефон, на който да се обадим предварително", заяви председателят на ССОЛ

27.04.2021 | 21:57 Редактор: Никола Симеонов

Лични лекари от София се сбиха с охраната на столичната Регионална здравна инспекция. До напрежението се е стигнало след дълго чакане на опашки за ваксини. А причината за сблъсъка между лекарите и служител от охраната на РЗИ е, че към края на работното време, докато все още има голяма опашка от чакащи, се появява куриер, който прережда всички.

"Не се бием за ваксини, бият ни за ваксини. След обяд е било определено само за дози за личните лекари, три часа преди инцидента лично бях на опашката и беше спокойно. И охранителят си е позволил да наруши правилата и да допусне съответното лице да се пререди", заяви председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов за "Денят ON AIR".

Той каза, че и преди е наблюдавал грубо отношение от този охранител и нецензурни думи към лекарите.

"Този куриер от ВМА е влязъл като един богопомазан, така ли действат военните? Законите трябва да се спазват, лечебните заведения са равнопоставени", категоричен бе лекарят.

По думите му трябва да се създаде ред.

"Когато има такъв огромен интерес, може да се създадат различни неща, като например електронна система. Не може да чакаме като за цветен телевизор през комунизма. Ние нямаме дори един телефон, на който да се обадим, за да разберем има ли ваксини. Отиваме и чакаме. Можеше да се разделят потоците на различните лечебни заведения - или просто по реда на пристигане", каза още д-р Миндов пред Bulgaria ON AIR. 

Той предложи също поставяне на нещо като машина за теглене на номера или удължаване на работното време.

"Повечето колеги сега ги е страх да отидат - това са 3-4 часа без тоалетна, без вода, грубо отношение. Трябва да им покажем, че не е това начинът. Има фирми за логистика. Куриери. Може да се заплатят тези услуги. Но не може ние да ги организираме", добави лекарят. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Това е странно, не го допускайте! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Помак от микре
преди 2 години
,,директоро,, на срзи и ,,аверите,, му са виновни за всичко Сигнализирай за неуместен коментар