Учениците от 5, 9 и 12 клас доволни от завръщането си в класните стаи

Те ще учат присъствено в следващите 2 седмици

26.04.2021 | 19:17 Редактор: Искра Ангелова

Учениците от 5, 9 и 12 клас се завърнаха в класните стаи седмица по-рано от предвиденото по график. Според плана на просветното министерство - те ще учат присъствено в следващите 2 седмици. Още на 10 май обаче, към тях ще се присъединят и децата от 6 и 11 клас, ако ситуацията не се усложни.

Осмокласниците не са от учениците, които днес трябваше да са в класните стаи. Здравко и Денислав казват, че са късметлии, тъй като паралелката им е единствена в училището и имат възможност постоянно да учат присъствено. 

"Малко е неудобно така – една седмица на училище, другата у дома. Доволен съм, че се върнахме вече за постоянно в класната стая, защото така е по-добре и по-удобно за учене и за всичко. Все пак млади хора сме, трябва комуникация", коментира осмокласникът Здравко Вълев.

"Смятам, че е много по-добре да сме на училище, отколкото да сме затворени по къщите. В същото време можем да се виждаме с приятели и много по-лесно успяваме да научим материала, който ни преподават учителите", сподели другия осмокласник Денислав Иванов.

Освен Здравко и Денислав, от днес присъствено се обучават ѝ учениците от 5, 9 и 12 клас, плюс постоянните от 1 до 4 клас.

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК