Борисов: Не можем да схванем сега каква е играта

Той събра част от министрите си в оставка в дома си

25.04.2021 | 11:05 Редактор: Юлия Христова
Борисов: Не можем да схванем сега каква е играта

Според премиера в оставка Бойко Борисов президентът Румен Радев бави връчването на мандата на втората политическа сила ИТН, за да се водят тайни преговори.

Той събра част от министрите си в оставка в дома си, защото преди няколко дни беше опериран. И все още се възстановява.

"Вчера Радев каза - правителството да работи, ние се надявахме по - бързо да ни остържат, той иска да работим. В същото време неговите подопечни малки парии в НС наложиха мораториум, а той е противоконституционен“, коментира Борисов.


 
"Не можем да схванем сега каква е играта. Той казва работете, носете отговорност, докато се мота, докато тече задкулисието в момента и  заради това е това време, докато се даде мандата на ИТН, но трябва да продължи да се работи явно, докато решат по някакъв начин“, добави той

Според него президентът прокарва "много интересни неща“ и като пример посочи мълчанието на Радев по темата с шпионските скандали у нас и в Чехия.

"Някой да е чул от нашите надменни колеги от ДБ, от Христо Иванов. Той каза е бил леко разочарован от президента заради мълчанието и за Навални, и за скандалите, а когато клечеше пред президентството не се вайкаше. Нима чуха техния лидер депутата Трифонов да се изказа за шпионските скандали, за Чехия. Един месец не се произнасят, това са темите днес“, отсече премиерът в оставка.

Бившият външен министър Даниел Митов отсече, че е необяснимо и странно, че се дава властта на една партия, за която не се знае какви геополитически интереси ще защитава особено когато Русия се опитва да разруши конструкцията  след Втората световна война.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК