Тошко Йорданов: Огромна е вероятността да има предсрочни избори

От "Има такъв народ" не са се отказали от мажоритарната избирателна система

23.04.2021 | 11:25 Редактор: Тодор Петров
Тошко Йорданов: Огромна е вероятността да има предсрочни избори

"Има два варианта и вие сте наясно с тях, какъвто и цирк да играете. Или този парламент отиват на предсрочни избори, или ще има дълъг живот, някакъв живот. Вероятността да има предсрочни избори е огромна", заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

По думите му не трябва да се отива на предсрочни избори по "ненормалния" Изборен кодекс, а той трябва да бъде преправен. А ако парламентът има дълъг живот, тогава се отивало спокойно на промяна на избирателната система.

"Имаше фалшификации, натиск и страх. Не сме минали през честни избори. В момента имаме смотан и некадърен Изборен кодекс", настоя Йорданов и определи като глупости твърденията, че ИТН се отказва от мажоритарната избирателна система.

"Ако няма предсрочни избори, в този Изборен кодекс въвеждаме, че следващите ще бъдат мажоритарни и работим докато живее този парламент, за да го направим", подчерта Йорданов.

Партията на Слави Трифонов остава на позиция, че ще обяви дали ще състави кабинет едва след като получи мандат от президента Румен Радев. 

"Когато дойде мандатът при нас, тогава ще разберете какво ще направим. Ще направим това, което трябва да направим в момента, в който ни дадат мандата", лаконичен бе Тошко Йорданов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години