Глас от "Демократична България": Интересен и важен е вторият мандат

"Ананиев си играе с данните, около 10 години не е имало дефицит в първото тримесечие", каза Мартин Димитров

21.04.2021 | 21:58 Редактор: Искра Ангелова

От "Демократична България" отказаха поканата на ГЕРБ за преговори, но имат ли готовност да приемат мандат?

"Не е добре да се изпреварват събитията. Нека да видим какво ще стане с първия мандат, макар че то е ясно. Интересен и важен е вторият мандат. В политиката има логика и тя е, че тези, които са спечелили изборите, от тях се очаква да предложат кабинет. Научил съм се търпеливо да изчаквам, защото изпреварващите коментари не са точни, каза депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров за "Денят ON AIR".

По думите му е лицемерно, че не се казва истината на хората, защото България е последна по доходи в ЕС, но при положение, че Чехия задмина Испания по ВПБ.

"Румъния застига Португалия, а България изостава драматично от Румъния за тези години членство. Някакви хора казват колко страхотни са ГЕРБ и колко добре са управлявали 3 мандата. Не, не е вярно. Заради това идва и настроението към партиите на статуквото", подчерта народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Мартин Димитров допълни, че не му харесва самодоволството на финансовия министър Кирил Ананиев.

"Той обясни, че всичко му е наред. И бюджетът, и фискалният резерв бил добре. Но проблемите са много сериозни. От 2012 година не е имало дефицит в първото тримесечие. Той каза, че това не е така, но тук си играе с данните. Около 10 години не е имало дефицит в първото тримесечие. Второ - стана ясно, че са харчили от специалните фондове, които са във фискалния резерв", коментира депутатът от "Демократична България".

Той припомни, че тези пари са със специален статут и касаят специални системи.

"Не ми харесва едно правителство, което си отива, да се държи безотговорно, защото това е нашата държава. Това са нашите граждани. Добър вариант е да има работещо правителство", категоричен бе Мартин Димитров.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК