Борисов: Трифонов реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу

Ще върнем мандата, ако не ни подкрепят, заяви той

21.04.2021 | 11:07 Редактор: Жаклина Иванова
Борисов: Трифонов реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу

"Ако и едните, и другите не ни подкрепят, ще върнем утре следобед или най-късно в петък сутрин мандата", заяви премиерът в оставка Бойко Борисов пред журналисти. 

На въпрос защо са се развалили отношенията му със Слави Трифонов, Борисов отговори: "Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу".

Според него с втория мандат на "Има такъв народ", ако не приемат със 165 депутати управлението, "това са страхливците, това са бъзльовците, ако не поемат да влачат каруцата".

"Значи не са отговорни хора и всички ще тичат при татко Румен (Румен Радев - бел. ред.) да се бие вместо тях", подчерта Борисов и в отговор на въпрос дали ще влиза в тази битка, каза: "Естествено, като отиде служебното правителство, да".

"Не му завиждам на Слави, ако вземе мандат", коментира още Борисов, като изреди примери как трудно се водят преговори - със Сидеров, с Каракачанов, с Валери Симеонов по отделни теми.

Борисов попита и сега кой ще носи отговорност.

"Само се моля на моите да стоят по-дълго в парламента, да видят какво са си причинили, какво са избрали. Корнелия Нинова всеки ден съм ѝ в устата, но не съм аз този, който я скара с нейните хора, и вчера Станишев ѝ отговори", допълни той.

"Един депутат символично винаги ще дам", коментира премиерът в оставка подкрепа за кабинета на втората сила.

Премиерът в оставка добави, че му е странно как "Демократична България" е готова "без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов".

Ние подкрепяме разследването за "Росенец" и затова внасяме предложение за създаване на такава комисия, каза Борисов.

"Аз съм я сърбал попарата на Христо Иванов, когато сменихме шефа на Софийския затвор, шефа на ВКС, бях добър. Като се заяви, че иска да е главен прокурор, тогава станахме лоши", подчерта той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

 


4
0 rate up comment rate down comment 0
АНОНИМЕН
преди 2 години
КОРНЕЛИЯ И МАНОЛОВА - *** И МИСИРКА Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
3028236009
преди 2 години
На крив .... вълната му пречи Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години
Страхотно чувство за хумор има Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 3
шегаджия
преди 2 години
Ей, Боце, ми ти 10 години правиш само шоу! Даже още по-отдавна. Първите представления почнаха при Симеон в ролята на главен секретар. Сигнализирай за неуместен коментар