Борисов: Всячески се радват да ни няма, само че с куцащо коляно - важно е главата да е здрава

Премиерът потвърди, че няма да се яви на изслушването в парламента в сряда

20.04.2021 | 13:32 Редактор: Жаклина Иванова

От заседателната зала, но на "Софиямед", лидерът на ГЕРБ потвърди: Оттегля се от скамейката и предлага Даниел Митов за капитан на отбора в новия кабинет

"Българският избирател ни постави на първо място. Естествено, те искат да съм премиер аз. Понеже съм на футболна вълна още - в политиката сме като Роналдо или Меси. Те сега всячески се радват да ни няма, ако може, само че с коляно куцащо – важно е главата да ти е здрава", заяви премиерът в оставка Бойко Борисов.

И отново в стилистиката на спорта, Борисов отправи критики към партиите в парламента. 

"Те, ако имаха малко морал, малко да се бяха събличали да играят физическо", допълни той. 

Коалиционните партньори на ГЕРБ разменят местата си в Министерския съвет. Вместо Красимир Каракачанов, поста на вицепремиер и министър на отбраната заема лидерът на СДС Румен Христов. 

"На Краси Каракачанов му предложих да остане и в този кабинет военен министър. Той обаче обясни, че за разлика от другите партии – той приема вота на избирателите", добави Борисов.

"Аз приемам номинацията не като експерт, а като лидер на тази формация", подчерта председателят на СДС Румен Христов.

Изцяло нови лица застават начело и на още четири министерства. В културата отива музикантът Калин Вельов. 

Дали има приятели сред опонентите си, Борисов попита и новото си предложение за Министерството на туризма – Любен Дилов – син. 

"Аз се надявам, че тези сценаристи, които сега така яростно използват такива обидни епитети – трябва да ти кажат защо не те харесват. Лоши сценарии ли си писал?", попита още премиерът в оставка.

"Сложно е времето, г-н Борисов, защото казано на шега: Двете най-силни политически фигури в момента леко куцат - Вие и Слави Трифонов", сподели Любен Дилов – син. 

Сега, според Борисов, е време ГЕРБ да покаже силните си играчи.

"По-умни, по-можещи, по-знаещи, за красиви - не спорим. Калин Вельов, плочки имаш ли? Искам да те видя по плочки с барабаните, защото виждаш на правната комисия момчето какво е. Такива тигри и ние имаме в ГЕРБ. И вие с Главчев спирате да се катерите до върховете, освен ако сте голи до кръста, за да може все пак хората да видят и ние какви имаме!", допълни премиерът в оставка.  

Борисов потвърди, че няма да се яви на изслушването в парламента в сряда. 

"На тези, които казват, че ме е страх да изляза пред парламента - още по времето на Станишев му казвах: Спри ги тези Мая и Корнелия, бе! Излез ти! Истерични жени, такива злобни жени. А те всичките се събраха там!", коментира още Борисов.

След като изпрати министрите, той направи визита сред пациентите в болницата. 

Така предложеният състав на кабинет на ГЕРБ-СДС обаче едва ли ще събере необходимата подкрепа. Представители на ''Има такъв народ'' и ''Изправи се Мутри вън'' вече отхвърлиха възможността да подкрепят проектокабинета на ГЕРБ в парламента. До момента от ''Демократична България'' не са коментирали темата.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
az
преди 3 години
Значи,въпросът ми е-когато те боли десния крак от коя страна носиш патерицата? Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 0
asd
преди 3 години
Още тогава ми хареса- Спри ги тези Мая и Корнелия, бе! Истерични жени, такива злобни жени. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 7
Величко
преди 3 години
Амиии ... боковщини ! Какво друго може да каже една тиква ... Сигнализирай за неуместен коментар