739 претенденти се борят за 29 длъжности "младши-прокурор"

Участниците в конкурса се явиха на писмен изпит

17.04.2021 | 12:27 Редактор: Жаклина Иванова
739 претенденти се борят за 29 длъжности

739 кандидати се явиха на писмения изпит за младши прокурори в районните прокуратури, съобщиха за БГНЕС от Висшия съдебен съвет.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет определи 17 април за дата за провеждане на писмен изпит по конкурса за младши прокурори. Той се провежда в сградата на Интер Експо център.

Колегията обяви конкурса за заемане на 29 длъжности "младши прокурор" в районните прокуратури в градовете: по една длъжност в Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник, Ботевград, Пловдив, Хасково, Кърджали, Смолян, Габрово, Русе, Ловеч, Добрич, Шумен, Разград, Силистра, Ямбол, две в Бургас, три във Варна и пет в Софийска районна прокуратура.

"Основното наше изискване и цел е да се спазват противоепидемичните мерки. Те се състоят в това, че още на входа на залите се измерва температурата на кандидатите, спазват се отстоянията от 1,5 метра, носят се маски задължително, след това самите кандидати са разположени в две зали, като там също се спазват отстоянията от 1,5 метра и те също продължават да са с маски по време на целия изпит", обясни главният секретар на ВСС Тихомир Димитров преди началото.

Кандидатите получили оценка не по-ниска от 4.50 ще бъдат допуснати до устен изпит.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК