Облачно и ветровито време, температурите ще достигнат 17 градуса

В петък ще има повече слънце, но времето остава хладно

15.04.2021 | 07:37 Редактор: Никола Симеонов

Над Южна и Югоизточна България ще превалява, а на запад облаците ще се разкъсват. Минималните температури за тази сутрин са от -1 до 4 градуса. Преди обед ще бъде облачно и ветровито. 

Следобед над северните райони облаците ще се разкъсват. Ще превалява главно над Южна България. Вятърът ще бъде свеж от северозапад, със скорости до 40 км/ч, а по планините засилен от северозапад. Дневните температури ще достигат 11-17 градуса. 

Над планините ще бъде облачно и ветровито с валежи от дъжд и сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде засилен от северозапад до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина - около -3, -2 градуса, а на 1500 м до 0, 1. 

По-хладен въздух от север ще прониква и до Балканите. Дъждове с пролетен характер ще валят над Балканските страни, като в Гърция ще прегърмява. Другата валежна зона с по-съществени валежи ще бъде над Северното Скандинавие, където ще вали сняг, съобщи синопикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В петък ще има повече слънце. Не се подлъгвайте от слънцето обаче, защото времето остава облачно и хладно. Утрото ще е по-студено, следобед ще се затопля с увеличение на облачността. В събота облачността ще бъде значителна, ще превалява в югозападните райони, като през нощта срещу неделя валежите ще достигат до Централна България. В неделя ще се задържи дъждовно с по-съществени валежи в по Черноморието и следобед над Западна България. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК