Слънце и ски: Банско изпраща труден зимен сезон

От бранша се надяват на силно лято и благодарят на българските туристи

10.04.2021 | 18:49 Редактор: Никола Симеонов

Банско изпраща труден зимен сезон. Този уикенд любителите на зимни спортове за последно могат да карат ски в Пирин. Опасността от лавини обаче остава значителна до стабилизиране на последната снежна покривка.

"Много е красиво със снега тук, краят на сезона е но, примерно вчера беше супер снежно" каза туристът Дина Луенгер. 

"Цяла година караме тук, непрекъснато сме тук. Той си е курортът с най-хубавите писти. Няма такъв тук, подготовката, съоръженията, всичко е ок", споделя Петър Буклов, който също е редовен турист. 

От фирмата концесионер на ски зоната определят сезона като труден. 

"Щастливи сме, че говорим за сезон, защото много други страни не успяха да говорят за сезон. България може би беше единствената страна от Европейския съюз, в която курортите работиха. Щастливи сме, че успяхме да работим, планината е здраве и ние оздравяхме", заяви маркетинг-директорът на фирмата концесионер на ски зоната Иван Обрейков.

Тази зима хотелиерите също бяха изправени пред изпитание. 

"Как да го обобщим - първо непредсказуем, второ труден и трето тъжен - така бих определил този зимен сезон. Как се справихме? Разчитайки най-вече на българските туристи, за които едно огромно благодаря", каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

За да се справи със загубите от предходната година, туристическият бранш се надява на силен летен сезон и по-спокоен нов зимен.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Стоян грозданов
преди 2 години
Карта за ски съоръжения 70 лв на ден. Невероятна наглост и безочливост няма да им стъпя повече.Можеше да е пълно но тия няматграм мозък затова нека си въртят празни лифтовете. Иначе Банско си е супер Сигнализирай за неуместен коментар