След репортаж на Bulgaria ON AIR: РЗИ с проверка в Банско, наложени са глоби

РЗИ посети и механа в Добринище

14.02.2021 | 13:48 Редактор: Ралица Братанова

След репортаж на Bulgaria ON AIR за частно парти в хотелски ресторант с участието на фолк певицата Десислава, РЗИ направи спешни проверки в Банско. Открити са нарушения, наложени са глоби. Проверки имаше и в Добринище. 

След шумния рожден ден с участието на фолк певицата Десислава здравните инспектори влязоха на проверка в хотела. Оттам още вчера обясниха, че тържеството е било частно, а хората са били около 12. От РЗИ обаче посочиха, че това е в разрез с противоепидемичните мерки.

"В хотела единствено е разрешено да работи ресторант, който е към хотела, който да изхранва гостите на хотела с работно време от 6 до 22 часа. Да изхранва, не да се правят празненства" уточниха от РЗИ.

По време на проверката нямаше и следа от подготовка за поредно парти вечерта.  Но бяха открити други нарушения. 

"Имаше клиенти в бара, които консумираха кафе и алкохолни напитки, за което ще бъде пуснат акт на управителя на фирмата, стопанисващ хотела", посочи Диана Карамишева от РЗИ-Благоевград.

След сигнал на телефон 112 екипът на РЗИ тръгна на проверка в друг хотел. Този път в Добринище. Там не бяха открити нарушения.
 
Ресторантите в хотелите могат да приемат само гости на самите хотели. Всички останали ресторанти остават затворени, съгласно противоепидемичите мерки. 

Вижте още в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Чалгаджийска нация сме и това си е... как пък никой собственик на ресторант няма морал ...и глоби не помагат...само Господ да ни пази с това наше невежество... Сигнализирай за неуместен коментар