Как се стигна до трагичния инцидент с боклукчийски камион в "Люлин"?

На местопроизшествието се вижда детска играчка, която детето е носило, съобщи градският прокурор

09.04.2021 | 17:34 Редактор: Здравко Черкезов

Тежък инцидент с жертва в столичния квартал "Люлин". 2-годишно дете и неговата баба бяха блъснати от камион за смет. 62-годишната жена е починала . Детето е в "Пирогов" с наранявания, но в стабилно състояние.

Малко преди обяд камион за сметопочистване блъска пред жилищен блок 62-годишна жена и нейното 2-годишно внуче. На място са пристигнали две линейки на спешна помощ.

"Боклукчийският камион се е движил от тази улица по посока боклукчийските кофи, според нас погледа на шофьора е бил насочен към боклукчийските кофи и не е видял идващите отляво жена с дете", коментира градският прокурор Илияна Кирилова. 

"Камионът се е движил напред и, завивайки надясно, не е възприел пресичащите жена и дете, при което е последвал ударът. Единият крак на жената е затиснат под тежкото превозно средство. Налага се специална техника да повдигне камиона, за да бъде извадена жената. Тя е с животозастрашаваща разкъсна рана на крака. Бързо е откарана с линейка в "Пирогов"", посочи началникът на отдел "Разследване" към СДВР Стойчо Цветков.  

Жената е приета в болница без жизнени показатели и травми, несъвместими с живота.

"Тя го е държала за ръката очевидно, на местопроизшествието се вижда детска играчка, която детето е носило, шапката и малко сакче. И жената, и детето са попаднали под предна лява гума", съобщи Кирилова.

Шофьорът е тестван за алкохол, отрицателна проба. Детето е с повърхностни рани на главата и крака. Те са обработени и остава за наблюдение в болницата. 

"Детето е било от лявата страна на бабата, вървейки, така че тя е поела първоначалния удар, но това ще го кажат експертите", поясни Цветков.

Шофьорът на камиона е около 60-годишен. Пробите му за алкохол са отрицателни. Той е в шок, прегледан е от медицински екип на място и му е поставено успокоително лекарство.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Д.ИВАНОВА
преди 3 години
УЖАСНО !!! И ТОВА СЕ СЛУЧВА В СВЕТЛАТА ЧАСТ ОТ ДЕНОНОЩИЕТО,НЯМА СНЯГ,ЛЕД, ДЪЖД...НИКАКВО ОПРАВДАНИЕ ЗА ВОДАЧА ! НЕЛЕПА СМЪРТ-БОГ ДА Я ПРОСТИ ЖЕНАТА И СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ И Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Бай Кольо
преди 3 години
Камионите на "ЧИСТОТА" карат много опасно.!!!.............самоуверени...!!!.....Големият камион им дава самочувствие , без покритие........... и в известна степен безотговорни.........!!!............за тях контрол няма..!!!...Защо не чистят само вечер......?!.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Shofiora v zatvora za 20 g I da plashta na deteto. Urungel.To se gleda a I ima mangasarii otzad. Ai stiga Сигнализирай за неуместен коментар