Карадайъ: ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии

Бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото НС, но без да участваме в него, заяви той

09.04.2021 | 15:43 Редактор: Десислава Атанасова

ДПС няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ или БСП. Движението обаче е готово да застане зад правителство на протестърските формации, които влязоха в 45-ия парламент. Това стана ясно на пресконференция по повод окончателните резултати от парламентарните избори..

Движението за права и свободи определи ГЕРБ и БСП като загубили изборите и нещо повече...

"ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии или загубилите изборите, говоря за ГЕРБ и БСП", заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ.
 

Изненадващо обаче партията е готова да застане зад евентуален кабинет на антисистемните играчи, визирайки коалициите "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън! и партията на Слави Трифонов. 

"Водени от грижата за хората и страната,  бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото народно събрание, който да има ясни и точни цели, без да участваме в него", обясни лидерът на Движението за права и свободи.

 Карадайъ определи представянето на ДПС в изборите като - цитирам - "много добро" и посочи, че не са загубили нито един мандат в сравнение с изборите през 2017 г.   

"Движението за права и свободи увеличи своите гласове с над 20 000, а мандатите си с над четири"
 

А на въпрос дали партията е свързана по някакъв начин с тази на Слави Трифонов, Мустафа Карадайъ отговори иронично.

"Аз се надявам, това което твърдите да е вярно и колеги, ние ставаме най-голямата парламентарна група ДПС...малко по-сериозно, моля малко по-сериозно", каза той.

От Движението за права и свободи призоваха всички партии и коалиции за диалог и отговорност и заявиха, че при липса на консенсус за ново правителство са готови за избори- още сега. 

 

Снимка: БГНЕС

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК