ВМРО иска касиране на изборните резултати в Турция

"Ротацията във властта е нещо нормално", каза Ангел Джамбазки

09.04.2021 | 10:54 Редактор: Искра Ангелова

ВМРО не признава изборните резултати от Турция, но признава официалните резултати. Това обяви на брифинг депутатът Ангел Джамбазки. 

"Резултатите са такива,каквито са и ние признаваме изборния резултат. Приемаме оценката, която получихме. Ротацията във властта е нещо нормално. За ВМРО не е на живот и смърт да имат представители в Народното събрание. За нашето близо 30-годишна нова политическа история сме били няколко пъти част от Народното събрание и един път част от управлението. В ротацията няма нищо извънредно, непоправим и трагично. Резултатът е ясен и мандатът е ясен", каза още той.

"Партиите, които изразяваха желанията и волята на протеста, имат подкрепа и те трябва да имат възможност да реализират този мандат. Ако трябва да гледаме чисто егоистично, ние би трябвало да искаме реванш веднага. Но това е много тяснопартиен интерес. Интересът на българската държавност, на българската общественост, на българските граждани в тази ситуация, изисква да има стабилно и ползотворно управление", допълни Джамбазки, цитиран от "24 часа".

Той представи екип от млади хора, с които ВМРО е работила по време на изборите в Турция. Именно с тях партията подава сигнал за нарушение по време на изборите в южната ни съседка. И предлага в отворено писмо до Конституционния съд да бъдат оспорени резултатите от секциите в Турция.

"Смятаме, че по време на изборите бяха извършени множество съществени нарушения по смисъла на изборния кодекс, грубо погазващи разпоредбите на закона, които са основание за преразглеждане на резултатите във всяка една секция, тъй като са повлияли на крайния резултат и са явно основания за касация", обясни Джамбазки.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК