Лолова с почетно участие в оперна интерпретация на "Баща ми бояджията"

Премиерата на спектакъла е на 8 май

09.04.2021 | 14:40 Редактор: Жаклина Иванова

"Баща ми бояджията" на сцената на софийската опера. В интерпретацията по сценария на обичания българския филм почетно участие получава и Татяна Лолова. Премиерата на спектакъла е на 8 май.

На оперната сцена "Баща ми бояджията" изглежда различно. Идеята да продължи живота на киношедьовъра от 1974 година е на директора на Софийската опера - академик Пламен Карталов.

"Да, филм, но той вече влиза в друга жанрова трактовка и по този начин няма нищо общо с филма, освен някои подчертани моменти от кадри, които са любими на публиката и на мен, така че ние ги пренасяме по един закачлив и много занимателен начин", сподели той.

В главната роля на многодетен баща и учител влиза актьорът Калин Врачански, който прави дебют на сцената на Софийската опера.

"За мен не е толкова различно, просто ще бъде в малко по-различна обстановка - освен да играя като актьор трябва като оперен певец, не като тях, но подобно на тях", коментира Врачански.

В мюзикъла трябваше да участва и Татяна Лолова със специална роля на вагнерова оперна певица, която, слизайки от сцената, започва да преподава пеене. 

"Татяна Лолова ще присъства с един голям портрет в студиото на вокалната педагожка в Братовчедката и по този начин ще успеем да я видим в една роля на Брюнхилда", сподели още Карталов.

Участие в сценичната интерпретация взима и Славчо Пеев, който играе Богаташа във филмовата версия. 

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК