Бензинът, разлял се при катастрофата на АМ "Тракия", горял часове наред

По-късно през деня трафикът се нормализира

08.04.2021 | 17:35 Редактор: Юлия Христова

Тежка катастрофа между тир и цистерна затвори за часове магистрала "Тракия" край София. След сблъсъка цистерната се запалва, шофьорът ѝ загива на място.

Камионите катастрофират малко преди 8 часа. След сблъсъка цистерната, превозваща гориво избухва в пламъци. Черните облаци дим се виждат от километри, а магистралата е затворена в двете посоки за часове. 

"Имаме един загинал водач, който е водач на цистерната. Причините за ПТП-то в момента се изясняват", посочи началникът на отдел "Пътна полиция" в СДВР комисар Мартин Цурински.

На място пристигат пожарни и цистерни пълни с вода, в опит да потушат пламъците. След сблъсъка от цистерната е изтекъл бензин и околните треви и храсти са се запалили. Все още обаче се изясняват причините за катастрофата. 

"Възможно е водачът да му е прилошало, да е заспал, възможно е да е бил засечен от друг автомобил. Те са се движили в колона и цистерната може би е ударила попътно движещия се пред нея ТИР, със сръбска регистрация", каза заместник-прокурорът на София Иво Илиев.

Заради затварянето на магистралата и в двете посоки се образуваха километрични задръствания, по-късно през деня обаче трафикът се нормализира. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК