Борисов: Срутване като на БСП не съм виждал от десетилетия

Лидерът на ГЕРБ направи равносметка на партиите, които ще влязат в парламента

08.04.2021 | 14:00 Редактор: Искра Ангелова

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се отказа от депутатското си място в следващия парламент. Това обяви самият той при поредната си премиерска обиколка. Министър-председателят коментира резултатите от вота на партията си и тези на своите опоненти.

Решението на Борисов идва след заявката да се оттегли от премиерското място и да подкрепи втората политическа сила на вота – "Има такъв народ". Председателят на ГЕРБ се отказва да влезе и от двата района, в които беше водач на листите и спечели лидерските битки в София и в Пловдив.

"Днес подадох заявление и напуснах депутатските заплати, или каквото искат, и на първо място имунитет. На мен имунитет не ми трябва. Като премиер не съм имал и след това не ми трябва", заяви той.

Макар че няма да участва като депутат в следващия парламент, Борисов направи равносметка на партиите, които ще влязат в него.

"Следващата партия след нас, разпространена в цялата страна, има взети 3 района, ние имаме 24. Считаме ли, че сме победени, слизаме и не трябва да сме доволни с това, което сме направили? Както винаги, ние проявяваме скромност, нека и те да проявяват", допълни Борисов.

Показателни са и резултатите на социалистите на вота, смятат и от ГЕРБ, и от БСП. 

"Едни наши високоинтелигентни колеги по една телевизия се опитаха да говорят за срутищата от ГЕРБ и какво стана? Срутиха се те. Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред", коментира още премиерът.

"БСП претърпя тежка загуба. По-лошото е, че тя идва след пълен мандат в опозиция. Това показва, че огромната част от хората не само че ни възприемат като алтернатива, но и като категорична опозиция", призна социалистът Янаки Стоилов.

Макар и все още под въпрос кой ще бъде на власт и кой в опозиция, според експерти стратегията на Слави Трифонов е с ясна цел. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
То вие излетяхте в космоса.Смешно и жалко е да виждаш сламката в окото на другия,а да не виждаш гредата в своето. Сигнализирай за неуместен коментар