В Световния ден на здравния работник казваме: Докторе, благодаря!

Проф. Мутафчийски: "Те наистина са героите на нашето време"

07.04.2021 | 13:51 Редактор: Десислава Атанасова

В Световния ден на здравния работник: минута мълчание и включени сирени на линейки в цялата страна. Така беше отдадена  почит към 120-те български медици, които изгубиха живота си, докато спасяваха чужди, в битката с Ковид-19. 

С минута мълчание и вой на сирени на линейки в цялата страна бе почетена паметта на медиците, загубили битката с ковид-19, докато спасяват животи. 

От началото на пандемията 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки са починали от коварния вирус. 

А на паметника на медицинските чинове пред ВМА бяха поднесени цветя от ръководителя на националния оперативен щаб ген. Мутафчийски и здравният министър Костадин Ангелов. 

"През последната година загубихме над 120 медици в тази пандемия. Докато седяхме и отдавахме почит на нашите колеги, се досетих, че 142 са медицинските чинове, които са загинали през годините, а сега само за година са повече от 120 човека, което е изключително разтърсващо за мен, коментира пред медии ръководителят на ВМА и НОЩ генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

А днес президентът Румен Радев връчва почетния знак на държавния глава на изявени медици и здравни специалисти. Отличията се връчват за всеотдайността на медиците в грижата за здравето на пациентите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК