За първи път, откакто пое властта: Борисов не даде брифинг пред централата на ГЕРБ

Той направи своя анализ, минути преди полунощ, от двора на къщатата си

05.04.2021 | 19:08 Редактор: Десислава Атанасова

За първи път, откакто е на власт, управляващата партия ГЕРБ не даде брифинг в изборната нощ. Говори само Бойко Борисов. Минути преди полунощ, от двора на къщатата си, той направи своя анализ на резултатите. Пиарите му излъчваха с телефон.

"Слушам, че тези с 4-5-9 % искали да правят нещо анти ГЕРБ, анти Борисов. Честито, направете го. Само си спомнете какво стана с Орешарски. Кабинетите, които правиха и като не си спечелил изборите и да кажеш аз съм по-достойния? Защото не си. Мои мили опоненти познавам ви всички. Работили сме заедно. Израдвайте се, вече сте в НС радвайте се. Ето Видяхте", заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

И предложи експертен кабинет.

"Аз ви предлагам да сложим експертите, да сложим хората. Да поемем отговорност и да направим за България до Декември максимално усилия да излезем от пандемията да тръгнем нагоре, тогава всичко е ясно", допълни още Борисов.
 
Както през лятото, така и сега, Борисов намекна, че е готов да отстъпи премиерския стол на друг силен играч.

"Чувам за изказвания важно ли е, че няма да е Борисов. И без петел ще съмне. Имате ли по опитен от мен, някой който да се е справил с 3 кризи? Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента. Омръзна ми сам да нося отговорност. Знаете ли колко е лесно и ние да съберем няколко попа и да ви гледаме серира. Нямате експертиза, нямате хора, не разбирате", каза още той.

Борисов не се появи в централата на ГЕРБ, но пред нея се събраха протестиращи.

"Стигнахме днес до редовни избори, правени от Борисов, организирани от Борисов и съобщавани от него. Ние това няма да го приемем. Казали сме го от първия ден. Това са избори на ГЕРБ, а не на българския народ. След целия ден циркове, които ни разиграват, за честни избори в кавички, е съвсем подходящо да дойдем да ги поздравим за поредните манипулации", заявиха протестиращите.

Протестът приключи бързо, но хората бяха категорични, че техните акции ще продължат.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК