Членове на СИК в Благоевград се отказали в последния момент

В три от болниците на територията на областта са обособени и Ковид секции

04.04.2021 | 19:45 Редактор: Искра Ангелова

В Благоевград някои от членовете на Секционните избирателни комисии се отказаха в последния момент, но това не попречи изборният ден да започне нормално.

Повече от 300 хиляди са жителите на област Благоевград, които имат право на глас. Секционните избирателни комисии са 571, като в 450 от тях може да се гласува и машинно.

"Въпросите към РИК започнаха буквално още в 07:01 ч. – ако трябва да групираме проблемите, които се открояват към момента. те са свързани най-вече с липсващи и ненамерени кутии, които са за отрязъците от машинното гласуване", каза председателят на РИК - Благоевград Мартин Бусаров.

В три от болниците на територията на Благоевградска област са обособени и Ковид секции – в Сандански, Гоце Делчев и Благоевград.

"Не се страхувам, дори за миг не се двоумях дали да приема предизвикателството "председателство" изобщо. Не на 100%, а на 200% не ме е страх", коментира председателят на СИК 148 към МБАЛ - Благоевград Величка Анастасова. 

Избирателната активност в Благоевградско до обяд беше сравнително ниска. А иначе имаше и провокации в изборния ден – офис на политическа партия беше разбит тази нощ в Сандански.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК