При строги мерки за сигурност: Машините за гласуване се разпределят в страната

В Хасково графикът се забави заради липсата на микробуси

03.04.2021 | 13:38 Редактор: Юлия Христова

От тази нощ започна транспортирането на машините за парламентарните избори до общините. То се извършва при строги мерки за сигурност. Днес те ще бъдат инсталирани в общо 9 390 секции, в които ще може да се гласува с тях.

В Хасково графикът се забави заради липсата на микробуси, които да доставят машините. В останалата част от страната засега няма проблеми. Във Великотърновско тази сутрин се разпределят 313 машини за гласуване.

В толкова секции в общината ще се проведе машинен вот. Те се съхраняват в база във Велико Търново и до 15 часа трябва да са доставени във всички секции с над 300 гласоподаватели. Машините пристигнаха късно снощи. Осигурена е и техническа поддръжка.

"Част от машините заминаха по направленията си, очакваме следващите бусове, засега всичко е наред. Предстои за Велико Търново и околността, бусовете да ги натоварим . На всеки три или четири машини. Тези техници са подготвени и знаят какво да правят. Осигурени са им дезинфектанти, което е важно. Те са на линия, за да помогнат за отстраняване на проблем", каза организаторът по доставката на машините Пламен Анев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК