Властта в обектива: Какво не се случи в кампанията - говори Венелина Гочева

Всички ще излязат недоволни от тези избори, смята тя

01.04.2021 | 19:30 Редактор: Юлия Христова

Предизборна кампания, която не се случи. И няколко сценария, включително очаквани протести след изборите и мандат, който може да не е цял. Какво вижда в седмицата преди вота издателят на "24 часа" Венелина Гочева.

Всички ще излязат недоволни от тези избори, прогнозира тя.

"Първите, че няма да успеят да съставят правителство. Вторите, че не са станали първи. Първите и вторите, че не могат да съставят правителство и коалиция, въпреки че много им се иска. Третите, че... Четвъртите, петите и шестите... правителство", каза Гочева.

А тя чете между редовете три сценария. 

"Че ще има протести. Най-вероятно. Че няма да има правителство. Най-вероятно. Че ще се стигне до предсрочни избори - още по-вероятно. Заедно с президентските избори", заяви Гочева.

Според дългогодишния журналист и издател, в тази кампания всеки прави това, което умее. 

"Бойко Борисов умее да общува с хората и го направи. Дали с джипката... почти 8 години вече. Вижте онази история от онзи ден. Дори да не бяха избори, той щеше да остави сакото си на някой друг. Слава Богу, че му беше по мярка това сако на човека. Това, че партията му малко говори, е големият проблем. БСП прави това, което умее - да обещава. И съвсем нормално. Това е политическата сила, която се готви най-дълго за властта. ДПС - може би това е единствената партия, която правеше кампания. Слави Трифонов не правеше агитация. Ще пее", обясни Гочева.

Липсата на кампания от страна на "Има такъв народ" не е случайна. 

"Защото, може би, когато не правиш кампания оставяш много отворена ножицата да те харесат и тези, които не те харесват", каза още журналистът. 

"Много хора се изненадаха, че Румен Радев изчезна. Очакваха да е фактор в тези избори. Аз лично смятам, че президентът се запазва за президентските избори и за втория мандат", допълни тя.

От седмиците преди изборите липсва и фигурата на Васил Божков. А противно на очакванията бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов не атакува премиера. 

И не преместването на Народното събрание в бившия Партиен дом е проблемът, според Гочева. А качеството на законите и това, че в историята остава един от най-слабите парламенти.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК