Преизчисляват служебно пенсиите по нова схема

НОИ добавя натрупания допълнителен стаж без заявление

01.04.2021 | 09:45 Редактор: Искра Ангелова
Преизчисляват служебно пенсиите по нова схема

От 1 април Националният осигурителен институт ще преизчисли служебно пенсиите на работещите пенсионери с натрупания допълнителен стаж за предходната година.

Механизмът е автоматичен и за следващите години, като вече не се налага да бъде подавано заявление. Заявление ще се подава единствено в случаите, когато работещите пенсионери пожелаят преизчисляването да се направи, освен със стажа и с осигурителния доход. 

От НОИ обаче посочват, че не за всички работещи пенсионери това е добър вариант. Според експертите заявление могат да подадат хората, които работят на осигурителен доход, който надхвърля, поне с малко нивата на осигурителния доход, от който е изчислен техният индивидуален коефициент при пенсионирането.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

3
7 rate up comment rate down comment 3
Атанас Кьосев
преди 9 месеца
Гласувайте пак за ГЕРБ... И следващите 4 години може да пасете трева, а зимата на слама!) Сигнализирай за неуместен коментар
2
9 rate up comment rate down comment 1
Редко
преди 9 месеца
***,илате да видите как си се живее с 250 лв пенсия Сигнализирай за неуместен коментар
1
17 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 9 месеца
Пенсиите да станат 500 лв.обищавха,а основната заплата от 650 да стане 1500 лв тогава ще повярвам,че има управляващи,които мислят за народа?????? Сигнализирай за неуместен коментар