Облачността ще бъде разкъсана, температурите се покачват

В събота ще има повече облаци, в неделя ще превалява дъжд

31.03.2021 | 07:11 Редактор: Тодор Петров

Днес денят ще започне с температури от 1 до 6 градуса. Сутринта ще има разкъсани облаци, по-плътни над източните части от страната. Следобед ще бъде слънчево и с развитие на купести облаци над планините. Ще духа слаб източен вятър със скорости до 20 км/ч. 

Дневните температури ще достигат 11 до 15 градуса, в района на Сандански - до 19, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има облаци и по местата с надморска височина над 1500 м ще има слаби превалявания от сняг в Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде свеж от североизток до 40 км/ч. Максималните температури на 2500 м височина ще бъдат около минус 7 градуса, а на 1500 м - до 1. 

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. В петък ще има краткотрайни мъгли, а температурите в крайните южни райони ще достигат до 19-20 градуса. Следобед ще се заоблачи и в района на Видин ще превали. В събота ще има повече облаци и по поречието на Дунав ще превали дъжд. В неделя ще превалява дъжд, по-интензивно в южните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК