fallback

Студена сутрин и температури до 19 градуса през деня

По-съществени валежи се очакват през нощта срещу вторник

29.03.2021 | 07:10 Автор: Тодор Петров

Денят днес ще започне с минимални температури от минус 1 до 5 градуса. Сутринта ще има разкъсани облаци, като по-плътни ще са те над източните и западните части от страната. Следобед от запад ще се заоблачи и в планините и над Добруджа ще превали краткотраен дъжд. 

По-съществени валежи се очакват през нощта срещу вторник. Ще духа слаб вятър от северозапад със скорости до 20 км/ч. Дневните температури ще достигат 14-19 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има облаци и слаби превалявания от сняг в Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде свеж от северозапад до 40 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина около минус 4 градуса, на 1500 м - до 5.

Във вторник ще има краткотрайни мъгли в ниските места, температурите в крайните южни райони ще достигат до 19-20 градуса. Има условия да превали краткотраен дъжд. 

В сряда ще се затопля с повече слънце следобед. В четвъртък ще бъде предимно слънчево. В петък ще има краткотрайни мъгли и отново температурите в крайните южни райони ще достигат до 19-20 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback