Студена сутрин и температури до 19 градуса през деня

По-съществени валежи се очакват през нощта срещу вторник

29.03.2021 | 07:10 Редактор: Тодор Петров

Денят днес ще започне с минимални температури от минус 1 до 5 градуса. Сутринта ще има разкъсани облаци, като по-плътни ще са те над източните и западните части от страната. Следобед от запад ще се заоблачи и в планините и над Добруджа ще превали краткотраен дъжд. 

По-съществени валежи се очакват през нощта срещу вторник. Ще духа слаб вятър от северозапад със скорости до 20 км/ч. Дневните температури ще достигат 14-19 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има облаци и слаби превалявания от сняг в Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде свеж от северозапад до 40 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина около минус 4 градуса, на 1500 м - до 5.

Във вторник ще има краткотрайни мъгли в ниските места, температурите в крайните южни райони ще достигат до 19-20 градуса. Има условия да превали краткотраен дъжд. 

В сряда ще се затопля с повече слънце следобед. В четвъртък ще бъде предимно слънчево. В петък ще има краткотрайни мъгли и отново температурите в крайните южни райони ще достигат до 19-20 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 3 години
Собственици и редактори на БТВ,задължете "синоптичката" Ст. Цалова като говори за атмосферните градуси,да гледа към картата,а не да чете от аутокюто за прогнозата на времето.Тридесет думи трябва да запомни,за да спре да си служи с написаното върху камерата.Няма друга синоптичка която да се движи из студиото ръкомахайки служебно усмихната. Г-жо Цалова,не обиждай зрителите със своето невежество. Сигнализирай за неуместен коментар