Мъж от Панагюрище пребори Ковид-19 след 50 дни на апаратна вентилация

Николай преживява и няколко септични състояния, които медиците успяват да овладеят

26.03.2021 | 19:07 Редактор: Юлия Христова

49-годишен мъж от Панагюрище се възстанови от Ковид-19 след 78 дни лечение в Реанимация и 50 дни на апаратна вентилация. Историята на Николай Джунов разказваме сега.

На 14 ноември 2020 година 49-годишният Николай постъпва за лечение в болницата в Панагюрище с доказана коронавирусна инфекция. Състоянието на мъжа обаче се влошава и три дни по-късно е приведен в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, където следват месеци непрестанна борба за живота. Мъжът буквално преминава през ада.

"Налага се интубиране и той продължава да бъде на апаратна вентилация 50 дни, а около 80 дни преживява в отделението по интензивни грижи", каза управителят на МБАЛ "Уни Хоспитал“ д-р Красимира Чачова-Ранчева.

Николай преживява и няколко септични състояния, които медиците успяват да овладеят с антибиотично лечение.

"Искам да благодаря на всички лекари, които се грижеха през цялото време за мен, на моето семейство, на всички колеги, които ми помогнаха и приятели. Благодарение на вас аз сега съм в това състояние. Много ви благодаря", посочи той.

Почти 80 дни след приемането му в болница Николай е екстубиран.

"Постепенно започва неговото вертикализиране, неговото раздвижване, неговата рехабилитация с колегите рехабилитатори и физиотерапевти, след което той е хоспитализиран през февруари, но неговото лечение и грижите за него продължават и сега", допълни д-р Красимира Чачова-Ранчева.

През цялото това време Николай получава пълна подкрепа и от своите колеги от Районното полицейско управление в Панагюрище, които даряват кръвна плазма и подпомагат финансово семейството на своя колега. А екипът на болницата определят Николай като чудо и са горди с неговото възстановяване.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Негативен
преди 3 години