Сиди: БСП са лицемерни за спора със Северна Македония

"Мандатът за ВМРО беше труден, но успешен", заяви депутатът

25.03.2021 | 22:22 Редактор: Искра Ангелова

ЕП отхвърли поправка срещу България в доклад за Северна Македония. Ще промени ли позицията си страната ни?

"ВМРО е единственият гарант, че позицията по отношение на Северна Македония няма да се промени. Виждаме БСП и тяхното лицемерно отношение, - в България говорят по един начин, а в Европа по друг начин", каза Александър Сиди за "Денят ON AIR".

Той припомни за резолюция срещу България, направена от БСП, в която те са вкарали гей бракове и македонско малцинство.

"Демократична България" категорично заявиха, че ще допуснат предателство и продажба на българския национален интерес по отношение на Република Северна Македония. По темата "Македония" няма как да бъдем нещо друго, освен емоционални", допълни Сиди пред Bulgaria ON AIR.

По думите му "Демократична България" и БСП не са имали проблем ЕП да ни скара за това, че няма македонско малцинство в България и за това, че няма гей бракове.

"Те гледат на темата "Македония" единствено като разменна монета за своя собствен вътрешен политически интерес. Някой, за да вземе 2 гласа повече, няма проблем да си продаде националния интерес. Решението за спора е много лесно - македонците нямат никакъв друг избор, освен да признаят, че до 44-та година никой не е имал съмнение, че те са от български произход и имат български език. След тази година нека да правят каквото си искат", подчерта депутатът от ВМРО.

Сиди смята, че единственото място, където духът на Тито продължава да бъде жив, това е в Република Северна Македония.

Народният представител окачестви като труден, но успешен мандатa за ВМРО.

"Това, което обещахме на българските граждани, го изпълнихме. Не успяхме да се справим с циганската концепция, защото големите политически сили имат голям проблем да се говори по този въпрос", каза още Александър Сиди.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК