Последен звънец на 44-ия парламент: Силни думи и много снимки за финал

Народните представители си тръгнаха удовлетворени 

25.03.2021 | 15:40 Редактор: Тодор Петров

Удари последният звънец за 44-ия парламент. Днешното заседание имаше една единствена точка - закриване на 44-ото Народно събрание. 

Народните представители си тръгнаха удовлетворени и с поглед към следващия парламент. 

"Няма партия, която да е в състояние да управлява сама и да бъде самодостатъчна. От първите дни на следващия парламент ГЕРБ ще положи усилия за възстановяване на нормалния диалог между партиите и различните институции", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

"Нашата работа като опозиция и алтернатива свършихме добре. Управляващите наложиха арогантно, самодостатъчно и на моменти минаващо всякакви граници на приличието поведение", посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В последните 4 години често депутатите бяха на различно мнение, не липсваха скандали и остри думи. Този мандат на парламента ще остане в историята с това, че започна в една пленарна зала и приключи в друга.

"Скоро в тази зала ще заемат местата си депутатите от 45-ото Народно събрание. Някои от тях ще са ветерани с опит, други за пръв път ще седнат на депутатските банки", каза председателят на парламента Цвета Караянчева.

Дори за последното си заседание депутатите не бяха в пълен състав. В пленарната зала се регистрираха 194-ма от тях. А последният работен ден завърши със снимки за спомен от залата и селфита.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК