fallback

Вечерният час в Бургас: Започнаха проверки спазват ли се строгите мерки

Снощи младежите бяха само предупреждавани

25.03.2021 | 13:51 Автор: Юлия Христова

Проверки и вече установени нарушения, след като снощи в Бургас влязоха в сила новите по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Въведен е вечерен час за непълнолетни от 20 часа до 6 сутринта, а маските на открито стават задължителни. Спазват ли се ограниченията - разказваме в репортажа.

Проверките за това дали се спазва вечерния час  и носят ли се маски на открито започнаха още снощи, часове след като заповедта влезе в сила и беше качена на сайта на РЗИ.

Снощи младежите бяха само предупреждавани. Все още не е ясно каква ще бъде санкцията за неспазване на вечерния час.

Санкцията за неносене на маски е 300 лв. Тя ще бъде налагана от днес. 

"Както виждате с маски сме. Как, ние сме винаги на линия! Има стари хора навънка няма как, ние трябва да ги пазим", казаха бургазлии. 

До въвеждането на строгите мерки се стигна, след като Бургас мина всички рекорди на заболели от началото на пандемията 

"Ние се бяхме разбрали за числото 300, за числото 600 и за числото 900 на 100 000 и това не е тайна за никого и още повече, че здравната система наистина е на прага да не издържи. Правим всичко възможно, разполагаме с легла, всички сили ще дадат от себе си лекарите", посочи  директор на РЗИ Бургас Георги Паздеров.

Ограниченията са в сила до края на март. Здравните власти обещаха да не бъдат удължавани, ако случаите на Ковид в областта намалеят. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback