Борисов: 52 млн. лв. за родителите, които гледат децата си заради пандемията

Помощта се изплаща пропорционално за дните неплатен отпуск

24.03.2021 | 10:40 Редактор: Никола Симеонов

Отпускаме 52 млн. лв,, с които ще подпомогнем семействата с деца до 14 години, при които родителите се е наложило да останат вкъщи и да се грижат за децата си докато са затворени училищата, яслите и детските градини заради пандемията. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание. С отпуснатите днес от кабинета финансови средства общата сума по тази мярка нараства до 73 млн.

"С предходния трансфер на средства по мярката помогнахме на над 41 000 семейства“, напомни министър-председателят и добави, че сега предстои кандидатстването за новите средства.

Помощта се изплаща пропорционално за дните неплатен отпуск, като размерът за един месец е 650 лв. за семейства с 1 дете и 975 лв. за семейства с 2 и повече деца. Мярката има подоходен критерий, който беше увеличен на 150% от минималната заплата, което означава, че семейство с едно дете трябва да има доход до 2925 лв., а с две и повече – до 3900 лв.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 0
Тояпа
преди 3 години
Парите за Демеври още не са изплатени ,той нови пари тръгнал да раздава... пълен смях и цирк Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Илиева
преди 3 години
Всичко е чудесно гн.Борисов,но децата учат и след 14 години и в случай на семейство с две деца едното отпада поради възраст ,което обаче него изключка от битовите неща като храна,достъп до компютрърна среда/ интернет и т.н за които родителя плаща за две . Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Леле, то верно, че трябва обезщетение, но накрая наистина ще фалираме. Сигнализирай за неуместен коментар