Липсват опашки за имунизиране, джипитата настояват да получат ваксини

Първи сме по смъртност от Ковид-19 в Европа

23.03.2021 | 13:56 Редактор: Тодор Петров

Отново висок брой новозаразени с коронавирус за денонощието - над 4400. Продължава и казусът с ваксинсирането. В болниците и при личните лекари ваксинацията продължава, но опашки не се образуват, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Лични лекари сигнализираха, че има отлив на желаещите да се ваксинират с препарата на AstraZeneca и отново разкритикувa cхeмитe зa вaкcинaция и "зeлeнитe кoридoри" във ваксинационните пунктове. 

Общопрактикуващите лекари призовават колкото се може по бързо до тях да достигнат иРНК ваксини. 

"Средно, по нашите изчисления, всеки общопрактикуващ лекар в България трябва да получи по 112 дози. Факт е, че имамме проблем, имаме отдръпване. Надявам, се че в бъдеще ще се проявят повече желаещи. трябва да се защитаваме по някакъв начин. Тези "зелени коридори" бяха приоритетно зареждани за сметка на общопрактикуващите лекари", заяви в предаването "Денят ON AIR" зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов. 

По данни на университета "Джонс Хопкинс", България е на първо място в Европа и на второ място в света по смъртност от Ковид-19.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Тази ваксина е компрометирана Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Никй не иска да се ваксинира,трябва да е заглавието,дайте на личните лекари някоя вакса може да излъжат някого та и те да изкарат някой лев,все пак давате 10лв на ваксе и те се натискат. Сигнализирай за неуместен коментар