Спасители за изчезналия в Рила сноубордист: Това са най-трудните акции

В района има паднала лавина

22.03.2021 | 18:32 Редактор: Искра Ангелова

Повече от денонощие продължава издирването на 34-годишния сноубордист от София, който изчезна в местността Картала, над Благоевград.

34-годишният мъж изчезва внезапно, докато се спускал по пистите в Рила заедно с група приятели. След като не пристигнал на мястото, където се чакали, приятелите му започват да го търсят по телефона, но той не отговарял, затова в късния следобед търсят помощ от планинската служба в Благоевград.

"Групата са били няколко човека, също така горе има паднала голяма лавина на първия улей, който е успореден с писта, където също има диря от влизане и със сноуборд, и със ски, но дали е там - не може да се каже", каза ПСС-Благоевград Георги Ботев.

Два екипа спасители търсили изчезналия мъж до полунощ, но безуспешно. В района има паднала лавина. Притесненията са, че може да е под нея. На сутринта акцията продължи с подкрепление на доброволци и приятели на скиора. 

"5 човека са неговите приятели и доброволци има - около 15 човека. Това са най-трудните акции, а те са трудни, поради простата причина, че трябва да прегледат огромен район", сподели Красимир Стоянов от Пистовата спасителна служба.

Пристигат и спасители от Банско с кучета. Ще търсят в участъка с лавината. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК