Хотелите в изходна позиция, новият локдаун удря крехките им приходи

Храна ще се сервира само по стаите

21.03.2021 | 19:11 Редактор: Искра Ангелова

Новият локдаун от понеделник е пореден удар по туристическия бранш, категорични са хотелиерите в Банско. Зимният ни курорт е на финала на сезона, който се очертава да бъде драматичен, според бранша.

"Новият локдаун бих го определил като един тъжен финал на една прекрасна зимна приказка. Изключително труден сезон за бизнеса и накрая една гротеска", каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

От понеделник хотелите се връщат в изходна позиция. Ще работят, но ресторантите им - не. Храна ще се сервира само по стаите. Новите стари правила вече дават резултат. 70% от резервациите в този хотел са отказани през миналата седмица.

"Цялата ситуация с рум сервиза е много трудна, тъй като ние трябва да наемем и повече персонал, за да се случат изхранванията на малкото гости, които ги имаме", коментира управителят на хотел Милена Николова.


 
"Отворихме - затворихме. Работете. На половина работете, но не можем да получаваме помощи. Трудни и несправедливи решения, не че не разбираме ситуацията, но просто за бизнеса има липса на хоризонт", допълни Бистрин.

Според бранша и новият локдаун ще досъсипе и без това плахите приходи от зимния сезон. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК