Последно сбогом с Оловния войник на българския рок Косьо Марков

Музикантът бе изпратен в последния му земен път с песните на група "Тангра"

19.03.2021 | 19:30 Редактор: Десислава Атанасова

Незаменим творец, огромен човек и незабравима личност – така приятелите на Косьо Марков ще го помнят завинаги. Десетки си казаха сбогом със създателя на група "Тангра". 

"Лично аз имам един прекрасен дял от живота си, който е свързан с него, още от юношеството. Той до последно говореше за музиката, която тепърва ще направим, за концертите до последно, до последен дъх. Много ми хареса идеята на Васил Върбанов да не говорим в минало време за Косьо, така че искам да кажа, че той беше. Той е наш приятел, който ще е с нас завинаги", каза музикантът от група "Тангра" Йордан Ганчев.

Завинаги приятел ще остане и за един от най-близките му хора – легендата от "Щурците" Кирил Маричков. 

"Всичко, което започваше да прави Косьо го правеше с една типична за него усмичвчица, която беше така някак закачлива, не мога да я забравя тази усмивка и говореше – ще стане, всичко ще бъде ок", сподели Маричков. 

Освен в музиката, творчеството на Косьо Марков оставя следи в няколко поколения българи. 

"Ще го запомня като един усмихнат, ведър човек, който винаги беше пълен с идеи. Аз не мога да кажа, че съм от неговите най-близки приятели, но той е символ в българската музика, на промените в нея", каза журналистът Камен Алипиев.

Освен от близки и приятели, музикантът беше изпратен и от незабравимата му бас китара и емблематични песни на "Тангра".

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК