Недоволство срещу локдауна: Родители протестираха пред МЗ

Внесоха отворено писмо с въпроси до министъра на здравеопазването

17.03.2021 | 17:36 Редактор: Здравко Черкезов

Протест пред Министерството на здравеопазването събра недоволни от противоепидемичните мерки, както и родители, които настояват всички ученици да се върнат от утре в училище. От браншовите организации на заведенията пък излязоха с позиция, осъждаща намерението да бъдат затворени.

"Обстановката не е такава, каквато я описват. Направих си труда, обиколих болниците, не една, а няколко. Имам клипове, има ли смисъл да го доказвам, нека да отидем с вас със същата камера, в която кажете болница, да видим къде точно са намират тези заболели и тези умрели", настоя един от протестиращите пред здравното министерство.

Протестиращите внесоха и отворено писмо с въпроси до министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

"Тук сме, за да се спре с взимането на безумни мерки, които носят повече дефекти, отколкото ефекти. След като няма информация, въз основа на какво са взети едни мерки, значи е диктат. В зависимост от отговорите ще решим какви действия да предприемем", заяви Милко Божанков от "Обединени родители"

"За мен това е биологична война. Това е средство, с което се цели икономическа, социална, здравна, психологическа дестабилизация в глобален мащаб, респективно и в България", категорична бе една от майките на протеста.

В очакване на новите по-строги ограничения - от Асоциацията и Сдружението на заведенията в България излязоха с позиция:

И така! Всичко или нищо?!?! Или отваряте всички бизнеси без ограничения или затваряте всички! В противен случай, ако отново само три секторa бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест, за да постигнем неясни резултати, ние ще бъдем принудени да организираме масов протест! С едно-единствено искане - оставка на всички членове на НОЩ! 

"Не, няма да затворя, може да дойдат да ме вкарат в затвора, но аз оттук няма да си тръгна по собствено желание. Аз вече изгубих всичко и няма какво повече да губя! Това не е живот! Взех няколко заема, ипотекирах кредитните карти, повече няма накъде. Знаете ли кое е най-лесното, да умра и да оставя застрахователят да плати всичко", обяви управителят на ресторант в Русе Росица Коцева.

Ще успее ли бизнесът да оцелее при нов локдаун - въпросът засега няма отговор.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК 


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да да наистина е биологична война... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Келеш
преди 3 години
И простите ченгета пак там да плашат.Вместо да застанат до хората като част от народа.Да *** и паляците ви.Утре и вас ще застигне сляпата Неделя.Нещастници. Сигнализирай за неуместен коментар